söndag, december 30, 2007

Julen över (nästan) samt basket i Åmål

Nu är julen äntligen över (snart). att fira julafton i sig är inte så farligt. Det är en trevlig specialdag där man äter mat tills man spyr och sen öppnar julklappar med sin familj/släkt. Nu är det bara nyår kvar, julens kusin. Hur som helst. Julen var trevlig. Nu till något annat.

Jag kom precis hem från en riktig straffkomendering i Åmål. Eller snarare basketturnering. Förra året åkte vi till Åmål för att spela en basketturenering. Då åkte vi dit fem personer plus Moa, som kommer från Åmål. I år åkte vi dit sex personer, plus Moa. Fem personer hoppade av dagen/dagarna före vi åkte. Skillnaden mellan årets och förra årets lag, utöver vår uppenbart enorma numerära förstärkning var att vi hade ett bättre lag i år, samt att vi var mycket kortare, så vi fick slita mer under korgarna. Vi förlorade första matchen med ett poäng. Mycket frustrerande. Det förde över oss i "loosers bracket", varpå vi fick spela fler matcher för att nå finalen. Efter att ha vunnit andra matchen och fått vila två timmar spelade vi tre matcher på raken utan vila, varar den tredje (femte totalt) var finalen. Redan när finalen började var vi totalt slutkörda. De andra laget hade full bänk och hade vilat mer än vad vi hade. Så det var en aning taskigt utgångsläge. Vi förlorade vi med 6 poäng, efter att ha spelat jämt hela matchen och tagit igen ett 14 poängs underläge under de sista två minuterna. Men då var vi mycket nära total fysisk kollaps. Så vi slutade som tvåa i turneringen. Nästa gång ska vi satsa på att få dit åtta personer minst. Men vi hade i allefall mycket roligt och är väldigt nöjda med våra sportsliga insatser. Det gick ju mycket bättre än förra året, då vi åkte ut direkt.

Årets lineupp: (fv) Johannes, Jerry, Moa, Ola, Jens, Robert & Martin med andra priset:
Grillvantar, ett presentkort a 500 kr på Intersport, en basketboll samt en stor påse godis.


lördag, december 22, 2007

Julmisär...

Nu är det jul igen. Jag blev relativt tidigt klar med min julklappsinköp i år, tack och lov. Min stackars bror var ute dagarna före, tillsammans med miljontals andra och köpte de sista klapparna. Varje år denna totala misär. Suspekt tjäcka julsånger varvat med sönderstressade shoppare som enbart är ute för att de måste, barnvagn efter barnvagn som slukar plats i trånga gångar mellan hyllorna och i köer och skrikande barn i overaller som i protest slänger sig på golvet och vägrar. Varför gör man detta varje år? Sen återstår det att baka pepparkakor och lussebullar, träffa släktingar och dricka glögg och vräka i sig fet mat som det tar veckor att springa bort efteråt. Jag menar inte att låta bitter eller så, men vad var det nu igen som vi firade? Jesus födelse eller något sådant. Det är skönt att vara ledig i allefall. Visserligen har vi en tenta i skolan direkt efter nyår typ, men jag har lyckats läsa allt jag ska redan för en gångs skull.

Vi ska åka till Åmål och spela basket i år igen, i deras Kalle Anka cup där i mellandagarna. Vi har precis lyckats pussla ihop alla bitarna med bilar, chafförer, matchkläder, vem som ska spela osv. Det ska bli jättekul. denna gången blir vi fler än sex personer, som vi var förra gången. Efter en resa på ca 5 timmar, med en chafför kom vi fram elva på kvällen. Eftersom att vi skulle upp 7.30 kunde man ju tänka sig att alla skulle gå och lägga sig relativt omgående. Men ack nej. Jag och Moa gjorde så. De andra tog fram ölen och korten och somnade vid fyra någon gång. Förvånansvärt nog var de trötta nästa dag när vi skulle spela, så vi åkte ur turneringen. Denna gånge blir det ingen öl före spelandet, ingen sen uppekväll och dessutom är vi några fler, så vi ska inte förlora på att vi inte orkar iaf.

söndag, december 16, 2007

Revansch mot Bunkeflo



I inlägget före detta skrev jag om att vi spelade match mot Bunkeflo Oldboys och förlorade. Nu fick vi chans att ta revansch i Sundsbrohallen i Bunkeflo. Denna gången gick det mycket bättre, för oss. Vi vann med 63-43. Man ska väl till Bunkeflos försvar tillägga att vi foulade dem väldigt mycket. Detta i kombination med att det inte fanns någon som räknade fouls i sekretariatet var ju till vår fördel, då Bunkeflo satte 8 av 32 straffar. Jag har gjort en liten film med musik (som vanligt) med några av våra poäng.

Vi håller på att sätta ihop ett lag som enligt ambitioner och drömmar bland vissa av oss ska leda till ett riktigt lag som så småningom ska vara med i motionsserien som startar upp nu i sydvästra skåne. I mellandagarna ska vi åka till en miniturnering i Åmål, precis som i fjor och denna gången är vårt mål att kamma hem första priset.