tisdag, juli 17, 2007

Framme i Tunis

Salim hämtar oss pa flygplatsen, en katt, Place de la Kasbah och Bab el Bahr.

Nu har vi kommit fram till Tunisien och Tunis. Jag har dessvärre inte tillgang till ett tangentbord med svenska tecken sa jag kommer att skriva utan. Dessutom sa sitter alla tangenterna pa andra platser än hemma sa du far ha lite överseende. Hur som helst, nu är vi i Afrika, civilizationens vagga. Vi reste hela dagen och natten igar, sa vi är mycket trötta. Vi kom fram till flygplatsen i Tunis vid 1 pa natten och klockan tre där vi bor. Och upp halvtidigt nästa dag. Jag sov som en stock, men Silvia sov inte sa bra. Fem pa morgonen kallade de till morgonbön precis i närheten. Sa vi ska ta igen lite sen i sömnväg.

Salim sa tidigare att de var lite besvikna över ädret, inte sa varmt. Jag har da ingen anledning att klaga över nagon kyla här direkt. Här är galet varmt. Idag har vi varit runt lite i Medinan, den gamla stan, och promenerat. Det är tur att det typ är tak över allt i de gamla kvarteren, annars hade vi nog dött.

Vi bor i ett trevligt omrade som heter Bellevue, med sma lugna gator hos var kompis Salim och hans familj, som vi har hängt lite med och druckit kaffe. Det är väldigt mycket dofter överallt. Salims familj har jasminträd, citron, oliver och en massa annat som doftar fantastiskt precis utanför vart sovrumsfönster. Vi ska bara stanna har i tre dagar i Tunis, sen ska vi aka till Djerba, en ö i sodra Tunisien och vara där mesta av tiden. Tur är väl det. Tunis är väldigt fint, men galet kaotiskt. Och avgaser. Nu maste vi sova lite sa att vi orkar mer ikväll. Det är mycket nya intryck att smälta.


Medinan och ett hus.

Inga kommentarer: