söndag, oktober 19, 2008

Ny tv-höst och tips på vad att se

Jag har jobbat hela sommaren och hösten + att jag har försökt plugga samtidigt. Vilket inte går så bra. Därför har jag inte direkt orkat skriva inlägg på min sida så där väldans regelbundet. Hur som helst så är det höst ifall du har missat det. Och det innebär nya avsnitt av dina favorit tv-serier att tanka hem (lagligt givetvis! Piratnedladdning finansierar  Al Qaeda, barnprostitution och all möjlig annan ondska och det tar jag givetvis avstånd ifrån!)













En bra sida att skaffa konto på är Next-episode.net. Den håller koll på alla dina favoritserier, när de sänds på tv och när du kan förvänta dig torrentrelease. En av mina favoritserier just nu är Californication, som är inne på sin andra säsong, med X-files Mulder i huvudrollen som kändisförfattare i Hollywood med skrivkramp och synisk livssyn. Här får vi som tittare exponeras av dekadensen i dess ocensurerade helhet. Knark, sex, fula ord etc. Precis vad man vill ha.  

En annan serie som jag följer för tillfället är Fringe, som precis har börjat. Vi får följa Olivia från Homeland Security, som löser brott relaterat till ett mystiskt mönster som man kan urskilja, the pattern, med en massiv konspiration i bakgrunden, på gränsen mellan vetenskap och X-files. Pacey i Dawsons Creek (Joshua Jackson) spelar barnpassare till sin aningen galne vetenskapspappa, som är arkitekten bakom alla mysterier som inträffar, som 20 år tidigare i egenskap av ondskefull vetenskapsman arbetade för regeringen i hemlighetsstämplade projekt . Han skapade så skumma saker att han tillslut blev inlåst på mentalsjukhus. Men så kommer Olivia hans alster på spåren och behöver hans hjälp. Klart sevärd.
 
Heroes och Prison break har börjat igen i USA. Men de har gått över styr. Den nya säsongen av Heroes är väldigt svår att hänga med i. Alldeles för mycket tidsresor där karaktärerna träffar sin future-me, vilket gör allting väldigt rörigt. Men det ter väl sig så småningom. 

En annan serie som jag är sugen på och läste om i någon tidning är John Adams. Som handlar om...John Adams, en av the founding fathers i USA. Med Paul Giamatti (The Illusionist, Cinderella man, Sideways) i huvudrollen som John Adams. Jag har tyvär inte hunnit se något av den än, så jag kan inte säga om den är bra eller dålig. Men den har fått bra recensioner. Paul Giamatti ger dessutom inte det där Brad Pitt-stjärnintrycket som person, vilket gör han mer sympatisk. Något för den historieintresserade.