onsdag, mars 26, 2008

...mer bilder från London, Brittish museum

























Brittish museum. Öfv: Babylon, sen indiansaker.

London del 2 (ex-imperiesemester)

























Öfv: St Paul´s katedral, Flue inspekterar fuskbygget Tates modern,
Silvia har hittat vänner i Hyde park & Soho Compton street.

Semester i ex-imperiets huvudstad.

Semester bör ju vara att vila upp sig, tänker man. Vi flög till London i påsk, Silvia och jag och träffade gamla vänner. Mycket vila blev det ju inte direkt. Det hann vi inte med. En massa promenerande, för att hinna med allt man skulle se och göra istället. Men vila kan man ju göra när man dör så...så vi utnyttjade tiden i London till annat istället. Shopping, museum, saker man måste se och pubbesök. Jag orkar inte skriva om allt. Så jag tänkte nöja mig med ett par konstateranden istället. Flyg bara med Ryan air eller valfritt lågprisflyg ifall du absolut måste. Man får exakt vad man betalar för, om man så säger. Engelsmän verkar (vid en första ytliga iaktagelsen) vara ett väldigt väluppfostrat och artigt folk. De verkar dessutom vara experter på att stå i kö. De köar som ingen annan. Till allt dessutom. Engelska är ett bättre språk, rent objektivt, än sin kusin amerikanskan, som är en degenererad version av engelska. Och slutligen, England måste ha världens sämsta väder.






























Överst: Någon bro i centrum & Oxford cirkus nattetid. Ovan: Kalles (som vi besökte och bodde hos) gata & Wood street station i nordöstra London & nederst: Piccadelly


söndag, mars 09, 2008

Våren verkar ha kommit, ljuset strömmar in...till London bär det av

Det verkar som om våren har kommit. Eller så får vi kanske vänja oss vid vintrar på 5-10 grader över strecket. Hur som helst, det har varit ljummet i luften och en del soliga dagar den senaste tiden. Utöver det, så klarade jag precis teoritestet till körkort med viss marginal. Jag har tagit en del körlektioner och kört en massa med mor och far, så nu återstår väl i praktiken bara uppkörningen och körkortet i hand. Ska bli j****gt skönt med eget körkort. Jag fick även beröm inför klassen av min lärare i Lund på internationell politik-kursen, som vi läst där precis och vg på min tenta. Under utbildningens (LUT) tre år som varit har jag varit på två kurser i Lund och fått vg på båda. Någonting skiljer Lund från Malmö. Av någon anledning fungerar allt där, som inte fungerar i Malmö. Sedan har vi för tillfället ett väldigt roligt delmoment just nu i utbildningen, där vi har lite extrapraktik på Rönnenskolan i Malmö. Vi är ett par lärare (lärarstudenter) med en liten grupp elever, vilket gör undervisningen mer personlig och speciell. Utöver det, så har vi precis bokat en resa till London i påsk, frugan och jag. Jag ska först åka till göteborg och träffa lite vänner, sen flyga vidare med Silvia som kommer upp till Göteborg lite senare, för lite välbehövd semester samt shopping och hälsa på en gammal barndomsvän. Jag var i London med min mamma, min bror och min mammas dåvarande gubbe -97 (tror jag), men nu ska jag dit utan föräldrar och i vuxen ålder, så det blir ju såklart annerlunda. Något svinande lär det i.o.f. inte bli. Det lockar av någon anledning inte längre.

Så för att summera, himlen verkar ha pruckit upp lite grann. (Knack-knack-knack)