måndag, januari 28, 2008

Tio säsongen av Vänner och LITE sömn...

Jag har precis sett klart alla tio säsonger av Vänner (Friends). Många sena nätter och lite sömn har det blivit. De första säsongerna gick snabbare att ta sig igenom, efter som att de är mycket roligare än de senare, framförallt jämfört med de sista två säsongerna. De är väldigt sega och utdragna transportsträckor tills de äntligen ska få tummarna loss och flytta till andra städer eller vad det nu är de ska göra. Lite skratt och mycket snyft och sentimentalitet. Men de första säsongerna, framförallt de första tre är förbannat roliga. I DVD versionen som jag fick hem fanns det dessutom bortklippt material. Efter 11 september censurerades ett avsnitt där Chandler skämtar om terrorism och bomber i säkerhetskontrollen på en flygplats. Det var första gången jag såg det nu och det var faktiskt fruktansvärt kul. Ingen humor har de i USA! "Stötande"... En annan sak som slog mig var hur fruktansvärt fult klädda alla var i de första säsongerna. Det är inte förrän det kommer in på mitteln av nittiotalet som de verkar som om de över huvud taget funderat på mode och hur fan de ser ut i vad de har på sig.

AddThis Social Bookmark Button

söndag, januari 27, 2008

...och vi fick njuta av segerns sötma igen...

Och det blev 46-30 i returmatchen mot (några från) Lund. I Lund. Till Lunds försvar måste jag säga att det var jämnare denna matchen, jämfört med förra, som slutade med att vi vann med det dubbla. Vi låg ganska ohotade på över 10 poängs överläge hela matchen och hade ett bättre lag helt enkelt. Hallen var ganska liten och vi var ganska många i laget, jämfört med när vi spelade i Åmål. Vi bytte som med hockeykedjor 5-5. Så orken var aldrig ett problem direkt. Och mycket mer om det finns det inte att skriva. Jo vi kanske ska spela retur-retur i Malmö snart. På högskolan.


Ö.f.v: Laura, Moa, Jerry, Martin, Tommy, Robert, Juan, Hakem
N.f.v: Ola, Volia, Jasmina (Coach)

AddThis Social Bookmark Button

torsdag, januari 24, 2008

Revansch för Lund? Match på söndag i Lund

Studenterna från Lund som vi spelade mot i maj i fjor på Högskolan, ska få chans att ta revansch nu, efter att vi vann mot dem med mer än det dubbla. Vi har inte exakt samma lag, alla utom fyra personer är nya och laget i Lund har bytat ut en del spelare och fått en del nya, som ska vara duktiga dessutom. Så vi får akta oss. I ödmjukhetens namn vill jag inte uttala mig om hur det kan tänkas sluta denna gången. På söndag kväll vet vi.

tisdag, januari 08, 2008

Utklipp från Provinstidningen i Åmål


Notera: Matti Sjöbäck.


Två mycket aktiva malmöspelare...

onsdag, januari 02, 2008

Nytt år med If Academ

Idrottsföreningen på Malmö Högskola, If Academ, som jag har skrivit om tidigare har gått och blivit mer och mer uppstyrd. Vi har skaffat oss en ny hemsida, som faktiskt går att använda och få information ifrån, till skillnad från den förra. Nu är det ett nytt läsår och nya tag som gäller. För er som har varit med tidigare vet ni säkert att man måste vara medlem för att delta. I år kommer vi dessutom göra så att under januari månad, kan bara studenter på Malmö Högskola bli medlemmar. Inte Lund, inte Kalmar, inte komvux och inte gymnasiet. Ni som vill vara med i våra aktiviteter men som inte läser på Malmö Högskola får vänta till 1 februari med att bli medlemmar. Om ni som inte är studenter skulle komma innan den 1e feb, är ni välkomna att delta, under förutsättningen att det inte är fullt. Med det sagt så ser vi fram emot ett nytt läsår och mer basket, bandy, fotboll mm på högskolan.