torsdag, maj 31, 2007

Malmö v. Lund 67-31

Vi vann med 67-31. Ingen jättejämn match. Men det var inte huvudsaken. Vi hade skitkul när vi spelade och det verkar som om detta laget, med en eller annan extra, kommer att bli mycket bra. Alla har börjat att hitta sina roller i laget och just att vi tog ut laget genom konkurrens har sporrat vissa en hel del. Jag kommer att lägga upp en liten film på sidan inom kort från matchen, för begrundning av allmänheten. Vi kanske hinner med att spela en match till innan sommaren. Annars är det IP som gäller. För övrigt är det NBA slutspel nu. Tippade favoriter här, sedan början är San Antonio mot Detroit i final. Men vem trodde att Cleveland skulle vinna 4e matchen?


På bilden: (öfv) Martin, Jens, Kristoffer, Jerry, Lasse
(nfv) Maria, Salim, Moa, Hakem

torsdag, maj 24, 2007

Malmö Academics Basket

Det kanske kommer att börja hända något nu med basketen som vi spelar på högskolan varje måndag och onsdag. Till hösten kommer vi att dra ihop lite mer seriösa träningar med uppvärmningar och drills och om en vecka på onsdag (30/5) kommer vi att spela en match på skoj mot några från Lund, i lärarhögskolans hall. Vi håller på att plocka ut ett lag och jag tror att vi kan få ihop ett riktigt bra lag med de spelarförutsättningar som vi har. Får se vad som händer till hösten med detta sen. Vi kommer att åka till Åmål och spela en turnering precis som vi gjorde förra året i mellandagarna och vi ska spela ihop oss ordentligt tills dess tänkte vi.

Här är en liten film med mig själv från våran måndagsträning på högskolan från den 22/5. (Peka här för film)

torsdag, maj 10, 2007

Regn över Malmö

Precis när alla trodde att sommaren var här, öppnade sig himlen. I söndags satt vi ett helt gäng på gården och grillade, i shorts och linnen och njöt av sommarvärmen. På måndagen åskade det och regnade. Det till och med haglade. Sedan har det regnat i fyra dagar och ska regna ett par till enligt prognosen. Tempraturen ligger runt 8 grader. Brr. Och hur gick det för himmelsblått? Ja, varken där var himlen himmelsblå. Junior sprang och skadade sig på träningen och kommer att vara borta i sex veckor. I tisdags spelade Malmö lika mot Hammarby (1-1). Kan inte Malmö vinna utan Junior? Då är himlen verkligen inte blå de kommande sex veckorna. Och för att fortsätta på samma bana med att gnälla...I skolan har vi en tenta nästa vecka, på två böcker. Den ena av böckerna finns inte att få tag på över huvudtaget. Inte på internet, inte i affären (eftersom att skolan inte lämnat in litteraturlistorna till affärerna) och inte heller på förlaget. Bra planerat grabbar!

måndag, maj 07, 2007

Guld i år?

MFF är både experternas och vanliga dödligas favoriter i år. De har ett jävligt bra lag. Även utan finnen. Fyra noll mot aporna från AIK. Kunde ha blivit sju noll. Fast än att di blåe ledde höll de trycket hela matchen ända tills domaren blåste av. Sedan vann de med 11-0 mot Stenungsunds IF i svenska cupen. Kanske inte säger särskilt mycket, men 11-0 är 11-0. Guldåret var jag i Spanien och såg matchen som matchreferat på internet. Inte så spännande. Sedan när jag kom hem och skulle följa säsongen därpå, gick det så där bra ju. Så nu får det vara dags igen. Nästa match hemma mot Hammarby kommer jag nog att missa p.g.a. en kvällsföreläsning som jag inte kan missa. Man kan inte få allt man vill. Men tar MFF hem det i år är jag rätt nöjd ändå.