söndag, mars 04, 2007

Tv tips

En serie som jag inte tror har kommit till Sverige än och som jag naturligt vis inte kan uppmana er att ladda ner från internet, eftersom att det är olagligt, omoraliskt och djupt förkastligt, (Tanka här) är Eureka. Serien utspelar sig i en liten stad som heter Eureka, i Usa, där alla som sämst är Nobelpristagare i någon vetenskaplig kategori. Staden är ett regeringsprojekt, där man har samlat alla de smartaste människorna inom sina kategorier i en stad kring en forskningsanläggning där spjutspetsforskningen inom i så gott sätt alla vetenskapliga fält tar plats. I denna stad hamnar Jack Carter, som är U.S. Marshal. Av sitt kontor i Washington blir han till sin förtvivlan placerad som sheriff i staden när stadens sheriff blir av med sina ben till följd av något vetenskapligt experiment som går fel. Carter får den otacksamma uppgiften att hålla ordning bland alla glasögonormar och nördar i stan. Han får efter hand lära sig om hemligheten som vilar i den sömniga staden i nordvästra Usa.

Man kan kanske finna serien dra sig med lite väl mycket vetenskapliga termer, men som tur är har vi sheriffen, som liksom vi föddes med en normalt begåvad hjärna och inte heller förstår vad de övriga i byn pratar om. Det är kul med en serie där castingen har lyckats klockrent, med karaktärer som inte saknar utstrålning och förmågan till komisk tajming. Det är ingen sit-com komedi, där skämten serveras var tionde sekund, som fresh prince eller vänner, men en viss humoristisk underton finns med hela tiden, speciellt när den stackars sheriffen inte förstår vad de andra pratar om.

Vi får se om någon svensk kanal köper in denna serie, som har sänts i 12 avsnitt hitills i Usa. Om inte, så kan jag inte rekomendera att ni laddar hem den istället. Då skulle ni ju kunna slippa reklam, väntan på nya avsnitt och att behöva anpassa er till tv-tablån.

lördag, mars 03, 2007

Dansk skalle...


Frans utdelar en dansk skalle på sin storebror.